Dos arlequinats a Sevilla

Els últims dies estem veient a les teles, sentint a les ràdios i llegint als diaris tot tipus d’informacions sobre les reunions entre la LFP i l’AFE, el distanciament de les dues postures, la falta d’acord i, per tant, la vaga de futbolistes que ha paralitzat l’inici de lliga a Primera i Segona Divisió. Dos apunts ràpids al respecte. El primer que té nassos que després de tants anys esperant tornar a Segona A, quan ho aconseguim no poguem gaudir de l’inici de temporada com toca per culpa d’una vaga. I el segon que és senzillament lamentable que demanant seriositat en el cobrament de les nòmines, la vaga afecti a Primera i Segona i no pas a la categoria més afectada per aquesta problemàtica com és la Segona B. Fet els apunts, i evidentment donant suport als futbolistes impagats com a treballadors que fan la seva feina i no reben el que tenen signat, anem al que ens ocupa en aquest article. Des de fa dies ens arriben informacions al voltant de la vaga, però poques elles són sobre les aficions afectades per aquest conflicte. La del Sabadell, per exemple, 18 anys després es va desplaçar a terres andaluses desitjant veure el debut a Chapín i molts d’ells no van poder canviar els vols, amb la qual cosa han hagut d’omplir els dies pels voltants de Jerez fent turisme. Jo he estat un d’ells.

Havia d’agafar un vol diumenge al matí cap a Sevilla per des d’allà baixar a Jerez de la Frontera en tren, veure el partit, tornar a Sevilla i dilluns al matí de tornada a casa. Anava amb una companyia de baix cost, així que un cop confirmada la vaga no vaig tenir l’opció de cancelar els vols i en comptes de deixar perdre els bitllets, vaig baixar sol a Sevilla a passar el dia. A falta de Xerez-Sabadell, vaig gaudir en directe d’un Betis B-Melilla a la Ciudad Deportiva Luis del Sol, i a la tarda vaig quedar amb dos dels herois de l’ascens: Xapi Arnau i Ibusuki Hiroshi. Pel tracte rebut i per fer-me de guia turístic per Sevilla (més Xapi que Hiroshi, per què no dir-ho), això va per ells.

El primer juga ara a l’AD Ceuta. Sona extrany, oi? L’equip de Sergio Lobera s’ha desplaçat aquest any a Sevilla. D’aquesta manera aconsegueix tenir jugadors de qualitat que viuen al voltant de Sevilla i eviten els problemes de residir en una ciutat de les característiques de Ceuta. Durant la setmana entrenen sense massa pressió al voltant de la capital del Guadalquivir, i cada partit que juguen a casa baixen en autobus a Algesires i després en vaixell cap a Ceuta per concentrar-se la nit abans, jugar i de tornada a Sevilla. I de moment no li van malament les coses, ni a l’equip ni al Xapi. En aquesta primera experiència fora de casa, el lateral dret gaudeix de la confiança del tècnic i dissabte va jugar els 90 minuts de l’estrena en lliga. Un partit que va acabar amb victòria caballa i amb ovació dels seguidors locals al joc de toc plantejat per Lobera.

Pel que fa al japonès, l’inici de lliga no ha estat tan convincent. Van perdre fora de casa per 2-1 jugant l’ex del Sabadell de titular, però tot i la derrota, Hiroshi ha trobat allà l’estabilitat que li faltava a Catalunya. Des que va aterrar aquí amb només 17 anys, portava unes temporades a cavall entre Girona, Saragossa i Sabadell. Ara, però, ha signat per tres anys per un gran com és el Sevilla FC. Els de Nervión han apostat per ell pagant 150.000 euros als gironins, i ara tenen al davanter al filial a l’espera de com evoluciona per poder fer el salt al primer equip. Gairebé podríem dir que, de moment, l’únic problema que té ‘Hiro’ és el d’entendre l’enrabassat accent andalús dels seus nous veïns. Els dos, per tant, segueixen a Segona B tot i haver assolit l’ascens fa uns mesos amb el Centre d’Esports, però als dos la cosa els va prou bé a 1.000 quilòmetres de la capital del Vallès Occidental. Per cert, si volíeu morbositat, la primera jornada de la qual he parlat va ser, en els dos casos, a l’Alfonso Morube. És a dir, que Xapi Arnau es va enfrontar a Ibusuki Hiroshi. No em direu que no té mèrit només unes hores després de guanyar un i perdre l’altre fer una trobada tots tres davant la Giralda!

Article escrit per : ADRIÁN ARROYO | El 24 agost 2011 | Arxivat a : Exjugadors |