Videoarbitratge ja!

Avui el Mundial de Sud-àfrica 2010 em serveix per justificar una demanda que des de fa temps molta gent exigeix. A aquestes alçades de pel·lícula, i amb les millores tecnològiques que tenim, com pot ser que el futbol depengui del que dos ulls humans (o en el seu defecte sis si sumem als assistents) puguin veure en un moment donat?

Exemple 1: Alemanya-Anglaterra amb 2-1 al marcador. Xuta Lampard, la pilota pica al travesser, entra de forma clara, torna a donar al pal i surt. Entenc que l’àrbitre no el pugui veure. Fins i tot que el línier no ho vegi bé o tingui dubtes. Però si la jugada és tan dubtosa per què no aprofitar el centenar de càmeres que estan filmant el partit? Solució: l’àrbitre no veu gol, la jugada continua i Anglaterra segueix perdent per un gol tot i haver marcat un de vàlid.

Exemple 2: Argentina-Mèxic. Amb 0-0 al marcador Carlos Tévez fa un gol en fora de joc escandalós. Aquesta jugada és molt més greu per molts motius. Primer perquè a primer cop d’ull ja es veu que el davanter argentí ni tan sols té cap jugador mexicà al davant, amb la qual cosa si no és l’àrbitre l’assistent ho ha de veure sí o sí. I segon, si pel que sigui cap dels dos ho veu, no pot ser que es reuneixin, ho parlin, vegin que és un fora de joc com una casa pel videomarcador però tot i així el donin per bo.

Tant costa entendre que aplicar la tecnologia al futbol és pel bé de l’esport? Ningú vol treure-li cap sou a cap àrbitre, simplement regular que en segons quin tipus d’accions un col·legiat tingui la capacitat de poder aturar el partit, mirar la repetició i a partir d’aquí jutjar. Segurament així Anglaterra hagués tingut més opcions davant Alemanya avui. Segurament Mèxic hagués plantat més cara a l’Argentina. I segurament el gol de Joel Álvarez a Stàdium Gal hagués servit per classificar-nos per la tercera eliminatòria d’ascens a Segona A l’any passat. Bé, això ja són figues d’un altre paner. Crec que aquella tripleta arbitral ni amb vídeo hagués estat capaç de veure una evidència tan gran. I mentresant, a la UEFA no se li acudeix una altra cosa que inventar-se la figura de dos jutges de porteria. Té nassos la cosa…

Article escrit per : ADRIÁN ARROYO | El 27 juny 2010 | Arxivat a : General |