Tenir ambient o fer caixa?

En dues setmanes veurem dues maneres oposades d’entendre l’intercanvi d’aficions, l’ambient als estadis de futbol i el fer caixa en el futbol humil. Diumenge passat. Santa Coloma. D’acord que la malmesa economia de la ‘Grama’ no està com per especular massa i no tenia massa marge de maniobra. Però em va semblar un moviment molt intel·ligent el posar a només 10 euros les entrades pels socis del Sabadell. Pros i contres? Et garanteixes que hi anirà més gent i, per tant, més calers, bona relació amb el club que tindràs al davant… a canvi de saber que a les graderies de casa teva seràs pràcticament visitant.

L’altre cas: d’aquí a deu dies a Sant Andreu. El Sabadell ha negociat amb el club quatribarrat per poder vendre entrades anticipades amb un preu inferior al del dia de partit. Resposta: en comptes de 20 euros, les entrades que es venguin a Sabadell valdran 18. Vagi per endavant que 1) cadascú a casa seva fa el que vol i cobra el que vol i 2) segurament el preu de les entrades del partit de la primera volta -jornada econòmica al Centre d’Esports- serien similars. Però més enllà d’això, faig un parell de reflexions. La primera: voleu dir que calia tenir el ‘detall’ de fer un descompte si aquest era passant de 20 a 18 euros? No s’està fent el ridícul més que una altra cosa? I la segona: voleu dir que posant les entrades a 10 euros no farien més caixa i hi hauria més ambient al Narcís Sala que el que hi haurà a 18? I repeteixo perquè no hi hagi errors que cadascú pot fer el que li roti a casa seva i, a més, estarà més que justificat.

I aprofito que parlem d’això per dir que em sembla molt encertada la idea que els socis dels clubs, siguin del que siguin, tinguin descompte a domicili. Evidentment a Primera no es podria fer, perquè prou feines tenen a Can Barça i a Cal Perico per donar-li un seient a la majoria de socis que tenen aquestes entitats. Però a Segona B, on malauradament es veu tant ciment diumenge rere diumenge, seria una forma d’incentivar el bon ambient, l’intercanvi d’aficions i, entre tots, el fer més socis sabent que no només a casa tindràs avantatges. I tot això ho dic sabent que molta gent, i jo el primer, som crítics amb segons quines mesures que pren la directiva arlequinada en aquest mateix sentit. Últimament crec que l’estan encertant amb iniciatives com les d’aquest diumenge d’una entrada gratis per cada soci i anticipades a 10 euros. Però tots sabem que no sempre ha estat així. Que duri, que la Nova Creu Alta ha d’anar millorant l’entrada partit rere partit!

Article escrit per : ADRIÁN ARROYO | El 31 març 2011 | Arxivat a : General,Segona B |