Millor futbol que altres anys

Després d’unes quantes jornades de lliga, estic gratament sorprès per les intencions de joc que estic veient aquest any als equips del grup tercer de Segona B. Deia ahir Lluís Carreras després del partit que el futbol de Segona B continua sent futbol igual que el de Primera o el de Regional. És veritat, però a ningú se li escapa tampoc que segons quines coses que passen a Segona B no passen a Primera i al revés. Per entendre’ns, per molt ambient hostil que pugui haver-hi al Reyno de Navarra o a San Mamés (per parlar de dos clàssics futbolístics en aquest sentit), no s’arriba en cap cas al punt de delinqüència que veiem gairebé cada setmana a Denia (de fet, mereixerien un capítol a part aquests últims perquè a cada estadi que visitem ens parlen malament d’aquell camp).

Ja que parlem de clàssics i tòpics -no per això menys certs-, la Segona B habitualment és una categoria de pocs gols i també poc joc. Fins avui dia només he vist un equip al nostre grup que jugués de forma espectacular setmana sí setmana també amb grans jugadors i un joc de toc i de construcció des del  darrere: el Villarreal B de l’any de l’ascens a Segona. Evidentment aquell equip estava condicionat per la forta inversió que hi havia (es parlava de quatre milions d’euros). Era tota una selecció dels millors de la categoria més els joves que pujaven de la base.

Aquesta temporada, però, m’està sorprenent que la proposta ofensiva, de joc trenat… del Sabadell no sigui l’única de la lliga. Posats a agafar-me a les paraules de Carreras  avui, la setmana passada va dir que era d’agrair que hi haguessin més equips així, i  la veritat és que signo fil per randa la mateixa reflexió. No vull dir amb això, ni molt menys, que tinguem cinc o sis Villarreals B, però al menys sí que intenten fer aquest tipus de futbol més constructiu que destructiu.

El Teruel ens va guanyar dimecres jugant-nos de forma immaculada i a nivell molt personal, sorprenent-me. Tot i estar avisat d’aquest joc de toc, no veia a l’equip de Calderé capaç de jugar-nos a treure’ns la pilota i dur el  domini del partit, i la veritat és que la tàctica li va sortir rodona i se li ha de felicitar. Com diem sempre, poden sortir millor o pitjor les coses, però trobo de valent apostar per aquest joc. Ahir l’Alicante a la seva manera i sense tant èxit com el Teruel també va sortir a voler tenir la pilota. I no els he vist encara, però té  molta pinta que Mallorca B i Hospi (tot i ser cuer) també volen jugar a això.

En una categoria on l’aposta senzilla és atrinxerar-se al darrere, aprofitar-se de camps com el Camp Nou de Denia o el Collao d’Alcoi i jugar a tenir encert en estratègies i contraatacs (sinó mireu com està a la classificació avui  dia el Benidorm o el Badalona), trobo digne d’admirar públicament als equips que surten a fer bon futbol per molt arriscat que sigui. Crec que aquest any veurem, en general, millor futbol a la categoria del que véiem anys enrere. Que duri!

Article escrit per : ADRIÁN ARROYO | El 27 setembre 2010 | Arxivat a : Primer equip,Segona B |