L’any vinent derbi

Sí, sí, no m’he begut l’enteniment! L’any vinent el Centre d’Esports Sabadell jugarà un derbi. Evidentment, no serà a Segona B, però sí a Primera Territorial. Avui dos dels històrics del futbol sabadellenc, el Sabadell Amateur i el Sabadell Nord, han pujat a les categories que com a mínim es mereixen.

Els de Francesc Pinyol ho han fet sense patiments, golejant al Can Deu (5-0) i tancant una temporada per emmarcar. Aquest ascens és un pas més per oblidar les antigues rivalitats entre Can Oriach Royal i San Julián i, sobretot, per recordar als veins del barri categories que feia temps que no veien. Gairebé des dels temps on un tal Toni Padilla -preguntin per ell a Ràdio Sabadell per saber qui és- feia de les seves al mig del camp, l’equip de la zona nord no estava a Primera.

Ara que sí un ascens s’havia de suar i patir per aconseguir-lo, aquest havia de ser el del Sabadell Amateur. Ni que sigui per l’escut que porten, els jugadors del filial arlequinat no podien pujar de forma ‘còmoda’. Han guanyat a l’Unificació Prat (0-2) per completar una impressionant remuntada que fa justícia a un projecte que es mereixia l’ascens feia temps. Per això avui és dia per felicitar al Pere Llonch i a l’Aleix Giol. Un dia per felicitar als Albert Rodríguez, Jordi Prats i companyia. Però també per tenir un gest amb altra gent que ha treballat i s’ha il·lusionat moltíssim amb el projecte i no han pogut obtenir des de dins la recompensa. Com he llegit avui al facebook del Miguel Ángel Rodríguez ‘Almunia’, és l’ascens de tots els integrants de l’actual plantilla, cos tècnic i directiva però també de bons amics de la casa com són el Xavi Jiménez ‘Panso’ o el Jose Quereda ‘Pirri’ entre d’altres, a més (i no m’oblido) del gran Miguel Quereda.

Dues grans alegries, en definitiva, en un nou cap de setmana de play-offs d’ascensos que hem de mirar per televisió. Dues alegries que tornant al tema titular d’aquest l’article, serveixen per tenir derbi la propera temporada. Un derbi dels de veritat. Un derbi autèntic. Un derbi entre dos equips de la mateixa ciutat: Sabadell Amateur-Sabadell Nord a Primera Territorial. I mentrestant, a Primera Catalana la victòria del Masnou avui contra el Tortosa (1-0) deixa al San Cristóbal sense ascens, ja que queden només tres punts per jugar-se i tot i que la distància entre maresmencs i egarencs és precisament de tres punts, l’average és pel Masnou. Llàstima. Sinó el Sabadell Amateur-Sabadell Nord no seria l’únic derbi que es jugaria la pròxima temporada en una ciutat del Vallès Occidental per sobre de Segona Territorial. Tindríem també un altre a Tercera.

Article escrit per : ADRIÁN ARROYO | El 30 maig 2010 | Arxivat a : Amateur |