La Segona B és una categoria bananera

És indignant veure i viure el que avui ha passat a Sant Andreu. Més enllà del tema esportiu, no pot ser que un sector de l’afició local pugui saltar a la gespa sense problemes per agredir a Nolito. No pot ser que un sector de l’afició visitant pugui saltar a la gespa a estomacar als locals. No pot ser que el Narcís Sala sigui un autèntic camp de batalla tant en el seu interior com als voltants. I el pitjor de tot, no pot ser que tot això passi en un partit que està catalogat com a ‘partit d’alt risc’.

Tot aquest enrenou m’ha enganxat a la zona alta de tribuna i ho he vist com un espectador més, però al sortir m’he trobat sense voler-ho enmig d’una batalla entre salvatges i policíes antiavalots. Al costat meu hi havia una família amb una nena petita al cotxet. I pregunto: quina necessitat teníem tots els del grupet aquell de veure’ns allà al mig? I els pobres aficionats del Barça que hagin anat a veure el partit per diversió i per ser culés s’hagin vist tancats en una gàbia amb un munt d’indesitjables?

Per ser un partit d’alt risc, la policía no ha intervingut en les baralles sobre la gespa fins que un parell de minuts després començaven a sortir caps plens de sang i gent amb fustes a les mans. Tan difícil de preveure era com per no haver fet el cordó policial en els últims minuts de partit i evitar així la invasió? I malauradament això no és una cosa nova en aquestes categories. Fa unes setmanes també vaig viure ‘in situ’ una cosa similar al Hospi-Rayo B, i també l’expedició del Santboià va sortir malament de Corralejo.

Entenc que a aquestes alçades de campionat els nervis estiguin a flor de pell i la tensió sigui espectacular. Però no puc arribar a entendre que es permetin casos de violència any sí any també cada vegada que arriba aquest tram de temporada. I per acabar-ho d’adobar, el tema arbitral. S’ha vist avui de nou que si un senyor amb xiulet no vol, un equip no puja per molt que s’ho mereixi. El ‘show’ d’Alcorcón ha estat dantesc en tots els sentits: jugadors en calçotets abans d’acabar el partit, suspensió al 93’… Per això, i amb el perdó de tots vosaltres per utilitzar aquest terme despectiu, he de dir que de Segona B cap avall totes les categories són autènticament bananeres. Algun dia algun il·luminat farà alguna cosa per solucionar-ho, o ens centrarem en ensabonar als de Primera i com a molt Segona oblidant així categories igual de dignes, d’interessants i de professionals futbolísticament parlant?

Article escrit per : ADRIÁN ARROYO | El 20 juny 2010 | Arxivat a : Segona B |