La cosa va de pitxitxis

Avui pensant al voltant de què podia escriure aquí se m’ha acudit fer-ho de golejadors, ja que no fa gaire vam firmar al pitxitxi del grup quart de Segona B Joaquín Rodríguez. La veritat és que és curiosa la relació existent en els últims anys entre els golejadors de la categoria i la Nova Creu Alta. Per alguna estranya raó, quan aquests arriben al Centre d’Esports Sabadell deixen de fer gols. De seguida parlem d’aquest tema. Abans repassem la llista de pitxitxis de les últimes temporades:

00/01 (2a B): Diego Torres (19 gols)
01/02 (2a B): Joan Pallarés (9 gols)
02/03 (2a B): Jordi Tarrés (15 gols)
03/04 (2a B): Jordi Tarrés (12 gols)
04/05 (2a B): Juanma Cruz (8 gols)
05/06 (2a B): Antonio Cañadas (15 gols)
06/07 (3a): Òscar Ollés (20 gols)
07/08 (2a B): Òscar Ollés (7 gols)
08/09 (2a B): Joel Álvarez (10 gols)
09/10 (2a B): Arnal Llibert Conde (6 gols)

L’altre dia parlant amb Joan Soteras, el president deia alguna cosa així com “a Segona B un jugador que faci uns vint gols garanteix que el seu equip estarà com a mínim entre els sis primers classificats”. Agafant-nos a aquestes paraules i mirant altres grups, veiem que per exemple al Grup 1 aquest any els 23 gols de Jito no li han servit a la Cultural Leonesa més que per arribar a la dotzena posició, però sí que els 15 de Charles i els 13 d’Altuna han portat al Pontevedra i l’Eibar al play-off. Al grup segon és molt curiós perquè ni el Tenerife B d’Ayram (27), ni el Villanovense de Juanjo (21) ni el Leganés de Quini (20) han jugat eliminatòries d’ascens amb aquests números. Al grup tres no cal dir que tant Máyor (22) com Luismi Loro (21) i Víctor Curto (20) han dut a Sant Andreu, Benidorm i Alcoyano a les sis primeres posicions. Per últim, al grup quart el ja arlequinat Joaquín no ha pogut portar al San Roque als primers llocs tot i fer 20 gols, encara que sí que li han anat molt bé al Granada -nou equip de Segona A- tenir a Tariq (19) i Ighalo (16).

En definitiva que els gols, com els diners, no donen la felicitat però sí que ajuden. Per això mirant els números de l’última dècada sobta veure que l’únic davanter arlequinat que ha arribat a la vintena de gols en una temporada regular ha estat Òscar Ollés amb la ‘petita trampa’ d’estar a Tercera i no pas a Segona B.

Però el que és realment curiós és que hagin passat un munt de golejadors nats per aquí sense pena ni glòria. Ja que parlàvem del Granada, Tariq va fer un bon paper aquí tot i que no va passar dels sis gols la temporada 04/05. El propi Joel Álvarez venia amb un molt bon cartell de Gavà, però vestint d’arlequinat només ha pogut fer dotze gols en lliga en les últimes dues temporades. L’any passat un ídol a Pontevedra com Javi Rodríguez va veure porta set vegades. Encara que són més flagrants els casos dels Jon Cuyami, David Gallo o Soriano. El primer, pitxitxi a Burgos, Huelva… només va signar dos gols l’any 02/03. El basc venia amb un bon currículum sobretot a les files del Mirandés, però aquí només va fer tres gols. I per últim, Soriano era el golejador del Valencia Mestalla però d’aquí va marxar sense mullar.

Posats en situació, ara em pregunto jo: a quina llista afegirem d’aquí uns mesos el nom de Joaquín Rodríguez? Serà un més dels Cuyami, Soriano i companyia, o estarà entre els Diego Torres, Jordi Tarrés, Juanma Cruz o Antonio Cañadas? Això el temps ho dirà, però mentrestant només queda dir-li allò tan típic a aquestes d’any de molta sort, que la teva serà també la nostra.

Article escrit per : ADRIÁN ARROYO | El 26 maig 2010 | Arxivat a : Història,Primer equip |