Els primers ‘tuitaires’

Aquesta última setmana s’ha posat de moda el tema Twitter al Sabadell. Des de feia mesos només un jugador del primer equip, Toni Lao (@toni_lao), era usuari d’aquesta xarxa social cada cop més utilitzada. En els últims dies, però, i per aquest ordre, primer David De Navas (@daviddna1) i després Chapi Arnau (@xapiarnau) s’han afegit a la moda i ens permeten saber el que pensen a través dels seus perfils. Una cosa, però, que no és nova en l’aficionat sabadellenc.

Des d’uns anys cap aquí s’ha posat molt de moda tot el tema 2.0: xerrades on-line amb periodistes de primera fila, mitjans de comunicació que ofereixen informació a través de les xarxes socials, famosos que parlen a través d’aquestes… Fa gairebé una dècada, però, a algun il·luminat -en el millor sentit de la paraula- se li va acudir començar amb aquests temes. Parlo de la Penya @rlekinats.com, de la qual sóc soci. No cal ser massa intel·ligent per adonar-se que els orígens de la penya té alguna relació amb el tema d’Internet. Els primers arlequinats que es van llençar a la selva d’Internet es van reunir en un xat, el canal #cesabadell del MIRC, d’on va sorgir la idea de fer la penya. I d’allà, entre el David Blasco, l’Òscar Jiménez i el president Manel Escribà van començar amb els xats on els aficionats podien fer preguntes en directe a alguns jugadors i aquests responien. “Eren els inicis de la penya i com que ens vam conèixer i vam crear la pròpia penya a través del xat, va semblar interessant acostar els jugadors als aficionats que es connecten a Internet, que en la seva majoria eren canalla”, ha recordat ‘Manelinho’, com es feia dir al xat i com encara avui li diem molts.

El primer d’ells va ser, curiosament, el més exitós. El capità i ara portaveu de l’àrea esportiva Genís Garcia Junyent va reunir una cinquantena de persones al mes de desembre del 2001. Des de llavors, i fins al 2007, per la Gestoria Escribà (lloc des d’on es gestionaven els xats i es responien a les preguntes) van passar jugadors, entrenadors, directius i periodistes fins que amb el temps, aquest ‘boom’ que dèiem al principi va acabar amb la idea dels xats arlequinats: “Els vam deixar de fer degut a que el canal començava a quedar desfasat per culpa de la sortida de Messenger i aquest tipus de plataformes”. Té nassos la cosa que tot i tenir la idea, la massificació hagi tret la vida a la iniciativa. Jo vaig ser-hi col·laborant en uns quants xats, i temps després també amb la creació de la revista on-line ‘El Saballut’ que cada mes ofereix/oferim el Manel i la resta de la tropa. Mentrestant, el David i l’Òscar ahir estaven a la gespa del ‘estadi fent de traductors amb els amics del Bristol Rovers i el Waterwijk. El que és arlequinat és arlequinat. I la veritat és que la idea era genial, es van avançar deu anys al que està passant ara i, per tant, era digne de reconèixer-ho.

Per cert, us deixo l’enllaç també per si voleu ‘rellegir’ el que es parlava fa uns quants anys en aquests xats: cesabadell.org/xat.html

Article escrit per : ADRIÁN ARROYO | El 14 març 2011 | Arxivat a : General,Història,Primer equip |